over mij

Over Doctor Carnivoor

Gepassioneerd in het willen begrijpen en corrigeren van de oorzaak van chronische ziekten.

Ik ben Richard.

Fascinatie voor het menselijk lichaam

Al van kleins af aan ben ik gefascineerd door het menselijk lichaam. Het eerste boek dat ik van mijn zakgeld kocht was een atlas van het menselijk lichaam. Het bevatte indrukwekkende plaatjes van de fysiologie en anatomie van de mens. Het intrigeerde me dat al die verschillende onderdelen van het lichaam zo geniaal in elkaar steken. De interesse voor het menselijke lichaam, in het bijzonder de werking op cellulair/biochemisch èn moleculair niveau, is altijd aanwezig gebleven.

Achtergrond

Na een afgeronde HBO-opleiding medische microbiologie en klinische chemie, waarbij ik veel ervaring en kennis heb opgedaan in relatie tot laboratoriumtesten, ben ik sinds 2002 werkzaam bij een groot medisch diagnostisch laboratorium.  Mijn werkzame carrière startte ik als research analist. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het ontwikkelen van moleculaire (DNA) microbiologische testen. Ik merkte na een paar jaar toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en ben een promotietraject ingegaan. Het onderwerp van mijn PhD-traject was moleculaire diagnostiek voor gastro-enteritis (het aantonen van diarree verwekkers met behulp van DNA technieken). Sinds mijn promotie ben ik werkzaam als moleculair bioloog. In deze functie kom ik in aanraking met een diversiteit aan moleculaire testen.

“begrijpen en corrigeren van de oorzaak van chronische ziekten”

Orthomoleculaire therapie

Mensen gaan meestal voor de weg van de minste weerstand. Zo ook op heb gebied van gezondheid. Het is gemakkelijker een pil te nemen, dan je leefstijl aan te passen en op deze manier de oorzaak van de problemen bij de wortel aan te pakken. In het geval van acute gezondheidsproblemen is ons zorgsysteem, gebaseerd op westerse reguliere geneeskunde, in staat tot fantastische prestaties. Echter, op het gebied van chronische aandoeningen zijn er, mijns inziens, grote tekortkomingen. De Westerse manier van gezondheidszorg leveren is namelijk enorm gefocust op een medicinaal-gebaseerd patroon van symptoom bestrijding. In mijn werkzaamheden op het laboratorium krijg ik dit zijdelings mee. Ook persoonlijk heb ik ervaren dat reguliere geneeskunde niet altijd een oplossing kan bieden voor elke lichamelijke klacht.

Dit heeft er toe geleid dat ik in 2018 gestart ben met een opleiding tot orthomoleculair epigenetisch therapeut. Door deze opleiding te volgen heb ik veel kennis opgedaan over de mogelijke oorzaken van chronische aandoeningen en, op welke manier je ziekteprocessen vertraagt of zelfs volledig kunt omkeren.

Onderzoek of orthomoleculaire therapie ook iets voor jou kan betekenen.

In de tijd die ik niet spendeer aan het verrichten van onderzoek naar connecties tussen chronische aandoening en epigenetische factoren, of mijn werk als moleculair bioloog, sport en tuinier ik regelmatig, speel ik gitaar en breng ik tijd door met mijn vrienden en familie.

contact

Dr. Richard de Boer
Het Zuid 43a
9203 TB Drachten

InfORMATIE

socials