diensten

Behandelingen

Orthomoleculaire therapie is gericht op het bevorderen van de gezondheid en het herstellen van ziekteprocessen. Met behulp van interventies op het gebied van voeding, leefstijl en suppletie geeft een orthomoleculair therapeut meer grip op je gezondheid, zowel in preventief als curatief opzicht.

Vaak blijkt dat slechte voedingsgewoonten of een tekort aan een essentiële voedingsstof een significante rol spelen bij het ontstaan van bepaalde klachten. Denk hierbij aan een disbalans in vitaminen (vitamine D), mineralen (magnesium), hormonen (melatonine), peptiden (creatine) en neurotransmitters (dopamine). Deze voedingsstoffen kunnen aangevuld worden met de juiste voeding of, in geval van een ernstige tekortkoming, door middel van  suppletie. Het uitgangspunt van de behandeling is het zelf-herstellend vermogen van het lichaam weer te activeren.

Orthomoleculaire geneeskunde maakt dus onderdeel uit van de verschillende interventies die kunnen worden toegepast door Doctor Carnivoor. Echter, het voorschrijven van supplementen is zeker niet de enige interventie die gebruikt zal worden bij het behandelen van klachten. Wil je meer weten over het interventie model dat uitgaat van een evolutionair perspectief en toegepast wordt door Doctor Carnivoor? Lees mijn blog, Gefaald zorgstelsel

Bij Doctor Carnivoor spelen dierlijke voedingsproducten, welke prominent aanwezig zijn in het oerdieet, een belangrijke rol bij het toepassen van adviezen en behandelingen. Wil je meer weten over de carnivoor leefstijl? Lees mijn blog volgt

Wil je meer weten van orthomoleculaire therapie? Bekijk dan de onderstaande video over orthomoleculaire geneeskunde om te zien wat dit exact inhoudt.

“Orthomoleculaire therapie activeert het zelf-herstellend vermogen van het lichaam”

Filmpje uitleg orthomoleculaire therapie

contact

Dr. Richard de Boer
Het Zuid 43a
9203 TB Drachten

InfORMATIE

socials